روش های تندخوانی برای وکالت بسیار موثر و کارآمد میباشند.

تندخوانی برای آزمون وکالت (10 تکنیک برای افزایش سرعت مطالعه منابع وکالت)

در این مقاله به بیان روش‌ها و تکنیک‌های تندخوانی برای شرکت در آزمون وکالت می‌پردازیم. آزمون وکالت یکی از آزمون‌هایی هست که هرساله برگزار می‌شوند و دانش آموخته‌های رشته‌های حقوق از داوطلبان این آزمون هستند.

رشته حقوق یکی از پرطرفدارترین گرایش‌های علوم انسانی می‌باشد. هرساله دانشجویان زیادی در دانشگاه‌های سراسر کشور در این رشته مشغول به تحصیل می‌شوند. فارغ التحصیلان رشته حقوق می‌توانند در حوزه‌های مختلف کاری مشغول به کار شوند از جمله امور مشاوره‌ای یا پژوهشی.

البته محبوب‌ترین حوزه فعالیت فارغ التحصیلان رشته حقوق وکالت می‌باشد. علاقه مندان و متقاضیان برای فعالیت در حرفه وکالت می‌بایست در آزمون وکالت که هرساله برگزار می‌شوند پذیرفته شوند. هرساله تعداد زیادی دانشجو علاقه‌مند به حوزه وکالت در این آزمون به امید قبولی و کسب پروانه وکالت شرکت می‌کنند.

دو نوع آزمون وکالت یعنی آزمون وکالت کانون وکلا و آزمون وکالت قوه قضاییه هرساله برگزار می‌شود و این دو آزمون جز آزمون‌های پرطرفدار می‌باشند درس‌های حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا،  آیین دادرسی کیفری متون فقه حقوق اساسی و… از جمله موارد و دروس امتحانی آزمون وکالت کانون وکلا می‌باشد.

و همچنین دروس حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزای عمومی و اختصاصی، آیین دادرسی کیفری، متون فقه، حقوق ثبت و.. از جمله دروس آزمون وکالت قوه قضاییه می‌باشد. تعداد کل سوالات آزمون وکالت کانون وکلا ۱۲۰ سوال و مدت آزمون ۱۲۵ دقیقه میباشد و همچنین تعداد کل سوالات آزمون وکالت وکلا قوه قضاییه ۱۲۵ و مدت آزمون ۱۴۰ دقیقه است.

چرا روش‌های تندخوانی برای آزمون وکالت را یاد بگیریم؟

برای قبولی در آزمون وکالت مانند هر آزمون دیگری باید تلاش بسیار زیاد انجام داد و از هدر رفت زمان جلوگیری کرد در این مقاله به بیان روش‌های آموزش تندخوانی جهت شرکت در آزمون وکالت و مطالعه حرفه‌ای برای این دو آزمون می‌پردازیم.

همچنین وکالت یکی از آن رشته‌ها و شغل‌هایی میباشد که نیاز به علم اطلاعات آگاهی مطالعه و تمرکز بسیار دارد. یک وکیل ممکن است چندین پروژه کاری متفاوت را همزمان مدیریت کنند و هر کدام از آن‌ها قانون ماده و تبصره مخصوص به خود را دارند.

همچنین یک وکیل مانند هر انسان دیگری کارهای روزمره و زندگی شخصی دارد که باید به همه آن‌ها رسیدگی کند. کتاب‌های رشته وکالت حجم بسیار سنگینی دارد مثلاً کتاب قانون، کتاب بسیار حجیمی می‌باشد.

اما چگونه می‌توان با موفقیت این کتابها را مطالعه و در آزمون وکالت قبول شد و بعد از اون هم اطلاعات به‌روزی را در زمینه کاری خود داشته باشند؟

آزمون وکالت به دلیل حجم زیاد مطالب و گستردگی آن‌ها و همچنین تعداد زیادی منابع یکی از آزمون‌های دشوار محسوب می‌شود. پس اولین قدم و مهمترین قدم یادگیری مهارت‌های مطالعه، تمرکز و تندخوانی می‌باشد. تا بتوان برای این آزمون مهم با مهارت هرچه بالاتر مطالعه کرد و مطالب را به خاطر سپرد و آن‌ها را یاد آوری کرد.

آیا تکنیک‌های تندخوانی برای آزمون وکالت مناسب می‌باشد؟

تمرین‌های تندخوانی باعث می‌شود که سرعت، تمرکز، درک مطلب افزایش پیدا کند. یعنی شما بتوانید با زمان کمتر و با تمرکز بیشتر مطالب را بهتر به حافظه خود بسپارید.
تند خوانی به معنای سرسری مطالعه کردن نمی‌باشد. تندخوانی مجموعه‌ای از روش‌ها است که به شما می‌آموزد حرفه‌ای مطالعه کنید. حرفه‌ای به خاطر بسپارید و حرفه‌ای یاد آوری کنید.

چرا یادگیری مهارت تندخوانی برای آمادگی در آزمون وکالت اهمیت دارد؟

دو فردی را مقایسه کنید که به آن‌ها دو تبر دادند و به هر نفر تعداد ۱۰ درخت را به آن‌ها سپردند تا آن‌ها را قطع کنند. نفر اول بعد از گرفتن تبر شروع میکند به قطع کردن درخت‌ها و مثلاً بعد از از یک ساعت موفق می‌شود یک درخت را قطع کند. اما فرد دوم بعد از گرفتن تبر شروع میکند به تیز کردن آن.

3 ساعت میگذرد فرد اول سه درخت قطع کرده است اما فرد دوم همچنان در حال تیز کردن تبر خود می‌باشد و هیچ درختی را قطع نکرده است. فرد اول همچنان با تبری کند به سختی درخت‌ها را قطع می‌کند. چون تبر او کند میباشد قطع کردن درخت‌ها بسیار مشکل است. ۴ ساعت گذشته است و فرد اول چهار درخت قطع کرده و اما فرد دوم تازه تبرش را تیز کرده و شروع به کار می‌کند.

فرد دوم داستان ما چون تبرش را تیز کرده هر ۲۰ دقیقه یک بار یک درخت را قطع می‌کند بعد از ۳ ساعت و ۲۰ دقیقه تمام ۱۰ درخت را قطع کرده است. اما فردا اول که ۷ ساعت از شروع کارش گذشته است هنوز سه درخت قطع نشده دارد. و خسته و کلافه می‌باشد دیگر توان قطع کردن درخت‌ها را ندارد و موفق نمی‌شود که همه درختان را قطع کند.

از این داستان چه درسی می‌گیرید؟ همه ما در زندگی نیاز داریم برای موفق شدن یک سری اقدامات رو انجام بدهیم گاهی باید درس بخوانیم گاهی باید کاری را انجام بدهیم اما کسی موفق می‌شود که قبل از شروع به انجام دادن آن کارها، مهارت های لازم برای اینکه بتواند اقداماتی که قرار است انجام دهد به شکل موثر و با راندمان بالا انجام دهد را یاد بگیرد.

مطالعه هم همینطور می‌باشد. مطالعه حرفه‌ای یک مهارت است و می‌شود آن را یاد گرفت. قبل از شروع به مطالعه سعی کنید ابتدا مهارت‌های لازم مطالعه کردن را خوب یاد بگیرید و آن‌ها را تمرین کنید. این کار باعث می‌شود هنگامی که شروع به مطالعه کردید بتوانید با تمرکز بالا و با مهارت‌هایی که از قبل آموخته‌اید خیلی بهتر و موثرتر مطالعه کنید.

تند خوانی یکی از مهارت‌های لازم قبل از شرکت در هر آزمونی مخصوصاً آزمون وکالت که آزمونی دشوار محسوب می‌شود می‌باشد.

روش‌های تندخوانی آزمون وکالت

در ادامه به بیان چند تکنیک ساده تندخوانی می‌پردازیم تا با استفاده از آن‌ها بتوانید سرعت مطالعه خود را افزایش دهید

1. خط بری

یکی از مهمترین تکنیک‌های تندخوانی تکنیک خط بری میباشد. سعی کنید هنگام مطالعه زیر خطوط انگشتتان را حرکت دهید و چشم شما خطوط را ببیند. در هنگام خط بری سعی کنید به عقب برنگرداید و فقط رو به جلو حرکت کنید.
همچنین سعی کنید هنگام خط بری تمام حواس خود را به کتاب معطوف کنید و فقط و فقط مطالعه کنید.

2. عبارت خوانی

افراد تندخوان به جای اینکه کلمه به کلمه متن را بخوانند سعی می‌کنند عبارت خوانی کنند. آنها سعی می‌کنند به جای اینکه تمرکزشان را روی یک کلمه بگذارند یک عبارت را ببینند و مفهوم آن را به ذهنشان منتقل کنند. بنابراین سعی کنید کلماتی که در نزدیک هم قرار دارند را در یک نگاه بخوانید.

3. مطالعه فقط با چشم

یکی از موانع افزایش سرعت مطالعه، بلندخوانی، زمزمه کردن یا شنیدن صدای کلمات درون ذهن می‌باشد. اگر هنگام مطالعه دهان خود را حرکت می‌دهید یا زمزمه می‌کنید و یا حتی اگر باید صدای کلمات را درون ذهن خودتان بشنوید تا متن را درک کنید. باید بدانید که این کار ها باعث کاهش سرعت و کیفیت مطالعه شما می‌شوند.

افراد تندخوان به واسطه تمرین‌هایی که انجام میدهند سعی می‌کنند که با چشمان خودشان متن را ببینند و آن را مستقیم به ذهن خود بفرستند و آن را درک کند.

تکنیک‌های دیگر برای افزایش کیفیت مطالعه آزمون وکالت

  1. کاهش حواس پرتی: سعی کنید عوامل حواس پرتی هنگام مطالعه را به حداقل ممکن برسانید.
  2. تمرکز بالا را در خودتان حفظ کنید: سعی کنید فقط زمان‌هایی که تمرکز بالایی دارید مطالعه کنید و اگر در حین مطالعه تمرکزتون افت پیدا کرد بلند شوید یک لیوان آب بنوشید تمرکز خود را بازیابی کنید و سپس دوباره شروع به مطالعه کنید. با این کار مغز شما یاد می‌گیرد که در هنگام مطالعه تمرکز خودش را حفظ کند و سراغ عوامل حواس پرتی نرود.
  3. مکان مخصوص مطالعه خود را داشته باشید: سعی کنید مکانی به خصوص برای مطالعه داشته باشید و در آن مکان فقط فقط به مطالعه بپردازید و هیچ چیز دیگری حواس شما را به خود مشغول نکند.

آموزش خلاصه برداری و مرور مطالب و منابع آزمون وکالت

علاوه بر افزایش سرعت مطالعه و تمرکز در مهارت تند خوانی شما یاد می‌گیرید که مطالب کتاب رو به بهترین شیوه ممکن خلاصه برداری و مرور کنید. بهترین روش خلاصه برداری روش کلیدیابی می‌باشد.

در روش کلیدیابی شما برای هر پاراگراف یک کلمه کلیدی را انتخاب می‌کنید و آن را در حاشیه کتاب می‌نویسید و یا اینکه در متن دور آن خط می‌کشید. بعد از آن سعی می‌کنید که با نگاه کردن به کلمه‌ی کلیدی کل پاراگراف را به یاد بیاورید و آن را به خاطر بسپارید. یعنی آن کلمه کلیدی سمبلی و نشانه‌ای از کل پاراگراف در مغز شما می‌باشد.

شما با دیدن آن کلمه کلیدی باید کل پاراگراف را یادآوری کنید. خوب الان شما یک پاراگراف رو خوندید و یک کلمه کلیدی برای آن پاراگراف انتخاب کردید. بروید پاراگراف بعدی را بخوانید و یک کلمه کلیدی انتخاب کنید کلمه کلیدی را ببینید و سعی کنید کل پاراگراف را یادآوری کنید. بعد از آن بروید پاراگراف سوم را بخوانید یک کلمه کلیدی در انتخاب کنید و سعی کنید با دیدن آن کلمه‌ی کلیدی کل پاراگراف را یادآوری کنید.

تا انتهای صفحه این کار را ادامه می‌دهید و بعد از اینکه به پایان صفحه رسیدید دوباره برگردید و با نگاه کردن به کلمات کلیدی آن صفحه کل صفحه را برای خود یادآوری کنید. تا پایان پارت مطالعه خودتان این کار را انجام دهید. و در پایان پارت مطالعاتی کلمات کلیدی را در جایی یادداشت می‌کنیم و یا آن‌ها را به صورت خاص طبقه‌بندی می‌کنیم و آن‌ها را وارد سیکل مرور می‌کنییم.

نحوه مرور مطالب برای آزمون وکالت

بعد از اینکه به روش قبل کلیدیابی متن را انجام دادید این کلیدها همان خلاصه‌های شما می‌باشند. اگر شما یک کتاب را به بهترین شکل ممکن حتی ۱۰۰ درصد مطالب را به خاطر بسپارید بعد از مدتی آن‌ها را فراموش خواهید کرد برای جلوگیری از فراموشی باید مطالب را مرور کنیم.

محققان به این نکته پی بردند که بعد از اینکه ما مطلبی را یاد می‌گیریم اگر آن را مرور نکنیم مطالب وارد یک سیکل فراموشی می‌شوند و بعد از یک هفته تقریبا ۸۰ درصد مطالب را فراموش کرده ایم.

در مهارت تندخوانی برای آزمون وکالت شما باید یاد بگیرید که مطالب را بعد از مطالعه وارد سیکل مرور کنید تا از وارد شدن به سیکل فراموشی جلوگیری کنید. یکی از بهترین سیکل‌های مرور روش یک روز، سه روز، ده روز، یک ماه و چهار ماه بعد می‌باشد.

یعنی شما بعد از مطالعه یک متن و کلیدیابی اون باید آن فصل و یا آن متن را یک روز بعد و بعد از آن سه روز بعد و بعد از سه روز یک ماه بعد و بعد از یک ماه، چهار ماه بعد آن را مرور کنید.با مرور کردن به شیوه‌ای که خدمت شما توضیح داده شد مطالب وارد حافظه بلند مدت شما می‌شوند.

تمام این نکاتی که خدمتتان گفتم تنها بخش کوچکی از دوره تندخوانی ساناموز می‌باشد در این دوره شما به تمامی تکنیک‌های تندخوانی مسلط می‌شوید و می‌توانید خیلی بهتر برای آزمون وکالت خود آمادگی کسب کنید.

آموزش مهارت تندخوانی به گونه‌ای هست که در یک محتوای چند هزار کلمه‌های هم نمی‌گنجد. دوره تندخوانی ساناموز شامل جدیدترین متدهای آموزش تندخوانی می‌باشد که باعث افزایش سرعت تمرکز و درک مطلب شما میشود.

شما با ثبت نام در این دوره فقط در ۴۲ روز به مهارت تندخوانی مسلط می‌شوید به گونه‌ای که از همان جلسه اول نتیجه تمرینات و تکنیک‌ها رو در خودتون احساس می‌کنید و قدم به قدم مطالعه با کیفیت‌تری را تجربه خواهید کرد. لذت مطالعه بعد از یادگیری مهارت تندخوانی با قبل قابل مقایسه نمی‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نخبگان حافظه و مظالعه

15 دقیقه مشاوره رایگان

مشاوره تندخوانی و تقویت حافظه رایگان شد…!