افزایش کیفیت مطالعه برای بسیاری از افراد مهم است. افراد کتاب‌خوان همیشه به دنبال این بوده اند که بتوانند بهتر و موثرتر مطلاعه کنند.

افزایش کیفیت مطالعه با به‌ روز‌ ترین روش‌های علمی (۱۰ تکنیک جادویی)

کیفیت مطالعه نقش بسیار زیادی در موفقیت افراد (در تمام جنبه های زندگی) دارد. شما با داشتن یک مطالعه با کیفیت می‌توانید در زندگی تحصیل، کاری، روابط و و دیگر ابعاد زندگی موفق تر عمل کنید. اگر شما هم از کیفیت مطالعه خود راضی نیستید و به این فکر افتادید که کیفیت مطالعه خود را افزایش دهید، جای درستی آمده‌اید.

در این مقاله به طور کامل در مورد افزایش کیفیت مطالعه صحبت میکنیم و شما در پایان این مقاله تکنیک‌ها و ترفندهایی رو یاد میگیرید که با اجرا کردن آن‌ها سرعت مطالعه، درک مطلب، تمرکز، قدرت به خاطر سپاری و یادآوری و به صورت کلی کیفیت مطالعه‌تان چند برابر میشود.

کیفیت مطالعه چیست؟ (کیفیت مطالعه یعنی چه؟)

وقتی صحبت از کیفیت مطالعه می‌شود باید المان‌های مختلفی مورد بررسی قرار گیرند. موارد زیادی وجود دارد که بر کیفیت مطالعه شما تاثیر می‌گذارند. برخی از عوامل موثر بر کیفیت مطالعه موارد زیر می‌باشد:

  • سرعت مطالعه
  • تمرکز حین مطالعه
  • درک مطلب
  • قدرت به خاطر سپاری
  • قدرت یادآوری مطالب
  • مهارت خلاصه‌نویسی
  • مهارت مرور کردن مطالب خوانده شده
  • خواب با کیفیت
  • تغذیه مناسب

همانطور که متوجه شدید اگر بخواهید کیفیت مطالعه خود را افزایش دهید باید مهارت خود را در موارد بالا افزایش دهید.

چگونه کیفیت مطالعه را افزایش دهیم

همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم برای اینکه شما بتوانید کیفیت مطالعه بالاتری را تجربه کنید می‌بایست مهارت حرفه‌ای مطالعه کردن را بیاموزید. در ادامه این مقاله به طور مفصل در مورد هر کدام از این المان‌ها صحبت میکنیم.

افزایش سرعت و کیفیت مطالعه

آموختیم که یکی از موارد داشتن یک مطالعه با کیفیت سرعت مطالعه می‌باشد. هر چه شما بتوانید با سرعت بالاتر مطالعه کنید (به همراه درک مطلب بالا) به همان میزان تمرکز شما حین مطالعه و همچنین کیفیت مطالعه شما افزایش پیدا خواهد کرد. دانش آموزان و دانشجویانی که نسبت به بقیه همکلاسی‌هایشان سرعت بالاتری هنگام مطالعه دارند به مراتب در آزمون‌ها موفق‌تر هستند.

دانش آموزان کندخوان از مطالعه خودشان لذت نمی‌برند و مدام کلافه و سردرگم می‌شوند. برای افزایش سرعت مطالعه می‌بایست مهارت تندخوانی را بیاموزید. در ادامه به بیان چند تکنیک تندخوانی می‌پردازیم که بتوانید سرعت مطالعه خود را افزایش دهید.

تکنیک اول: خط بری

یکی از مهمترین تکنیک‌های تندخوانی تکنیک خط بری می‌باشد. خط بری، بسیاری از عوامل کند خوانی مانند مکث چشمی، برگشت به عقب، سردرگمی بین خطوط، گم کردن خطوط، توقف و پرش چشمی را از بین می‌برد.

نحوه انجام تکنیک خط بری: برای انجام خط بری می‌بایست هنگام مطالعه انگشت اشاره خود را زیر خطوط حرکت دهید و چشم شما خطوط را ببیند.

در هنگام خطر خط بری سعی کنید موارد زیر را حتما رعایت کنید:

1. برگشت به عقب ممنوع

در هنگام مطالعه با استفاده از تکنیک خط بری سعی کنید فقط رو به جلو حرکت کنید و به هیچ عنوان به عقب بر نگردید. حتی اگر مطلبی را متوجه نشدید در همان لحظه به عقب برنگردید. به بیانی دیگر سعی کنید در هنگامی که خط‌بری می‌کنید، در همان تلاش اول مفهوم متن را متوجه شوید تا از برگشت به عقب جلوگیری شود. این کار وسواس مطالعاتی شما را کم میکند و باعث افزایش کیفیت مطالعه می‌شود.

2. انگشت و چشمان هماهنگ باشد

سعی کنید در هنگام انجام تکنیک خط بری، انگشت و چشمان‌تان به صورت هماهنگ حرکت کنند. به این صورت نباشد که انگشت شما جلو باشد و چشمانتان عقب و یا اینکه چشمانتون جلوتر باشد و انگشتان عقب بماند. حتماً و حتماً کلمه‌ای که انگشتتان زیر آن است را ببینید و به جلو حرکت کنید.

3. کتاب را در فاصله ۴۰ سانتی متری چشم ها قرار دهید

سعی کنید فاصله کتاب از چشم شما یک فاصله معقول باشد. کتاب را بسیار دور و نزدیک کتاب را بسیار نزدیک نگیرید. فاصله ۴۰ سانتی متر تقریباً مناسب می‌باشد.

4. سر را حرکت ندهید (فقط چشم‌ها حرکت کنند.)

در هنگام مطالعه و خط بری کردن به هیچ عنوان سر خود را حرکت ندهید. فقط چشمان خود را حرکت دهید و سرتان ثابت باشد.

تکنیک دوم: تکنیک عبارت خوانی

یکی از تفاوت‌های افراد تندخوان و افراد معمولی این می‌باشد که افراد تندخوان به جای کلمه خوانی، عبارت خوانی می‌کنند. یعنی چشمان آن‌ها به جای اینکه روی کلمه به کلمه مکث کند، گروهی از کلمات را می‌بیند و مفهوم آن‌ها را درک می‌کند.

شما نیز سعی کنید این تمرین را انجام بدهید. در هنگام مطالعه دید بازتری داشته باشید و دو سه تا کلمه‌ای که در کنار همدیگه وجود دارد را به صورت یک عبارت ببینید و مفهوم آن‌ها را درک کنید.

تکنیک سوم: افزایش حوزه دید

برای اینکه شما بتوانید عبارت خوانی کنید ابتدا می‌بایست حوزه دیده خودتان را گسترش دهید تا بتوانید سه یا چهار کلمه که در کنار همدیگه قرار دارد را با یک نگاه ببینید. تمرین‌های بسیار زیادی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید حوزه دیده خود را گسترش دهید.

به طور مثال می‌توانید روی یک کاغذ  A4 به صورت عمودی یک خط از بالا به پایین بکشید و دو کلمه در سمت راست و چپ این خط بنویسید.سعی کنید با نگاه کردن به خط وسط آن دو کلمه را ببینید و آن‌ها را بخوانید. در ردیف های بعدی فاصله‌‌های کلمات را  به مرور افزایش دهید و باز سعی کنید با نگاه کردن به خط وسط آن کلمات را ببینید.

انجام همین تکنیک ساده به مرور زمان باعث افزایش حوزه دید شما می‌شود.

کمیت یا کیفیت مطالعه؟ کدام یک مهم‌تر است؟  (افزایش کمیت و کیفیت مطالعه با هم)

یکی از سوال‌هایی که ذهن بسیاری از دانش آموزان را درگیر می‌کند این است که کمیت مطالعه مهمتر است یا کیفیت مطالعه؟ بسیار واضح و مشخص است زمانی که شما کیفیت مطالعه بالایی داشته باشید اگر کمیت مطالعه خود را هم بالا ببرید می‌تواند بسیار موفق شوید و جزء رتبه‌های برتر کنکور بشوید.

اما اگر کیفیت مطالعه بالایی نداشته باشیدپباید به سختی مطالعه کنید و هر چه کمیت مطالعه خود را هم افزایش دهید شاید نتوانید نتیجه دلخواه خود را کسب کنید… پس عقل سلیم می‌گوید که مهارت‌های مطالعه را یاد بگیرید و کیفیت مطالعه خود را افزایش دهید تا در هر زمانی که مطالعه می‌کنید بتوانید بیشترین بهره را از تایم مطالعاتی خود ببرید و از رقبایتان جلو بزنید.

افزایش کمیت و کیفیت مطالعه با هم

افرادی موفق می‌شوند که بتوانند کمیت و کیفیت مطالعه خود را با همدیگر افزایش بدهند. جالب است بدانید وقتی شما کیفیت مطالعه بالایی داشته باشید کمیت نیز به همان میزان افزایش پیدا می‌کند. وقتی شما بتوانید با کیفیت بالاتری مطالعه کنید لذت بیشتری خواهید برد و نتایج بیشتری کسب خواهید کرد.

همین لذت و نتایج بیشتر انگیزه‌ای می‌شود که بتوانید کمیت مطالعه خود را بالاتر ببرید. اگر کیفیت مطالعه بالایی نداشته باشید کلافه و سردرگم می‌شوید و به همان میزان انگیزه مطالعه خود را از دست خواهید دادد بنابراین افراد کنکوری بسیار اهمیت دارد کیفیت مطالعه خود را بالا ببرند.

مقایسه کیفیت مطالعه جهان و ایران

همانطور که گفتیم یکی از عوامل موثر بر کیفیت مطالعه سرعت مطالعه می‌باشد. اگر بخواهیم این معیار را برای کیفیت مطالعه در نظر بگیریم شاید بتوان گفت کیفیت مطالعه دانش آموزان و دانشجویان کشورهای برتر دنیا از ایرانی‌ها بسیار بیشتر می‌باشد.

زیرا مهارت تندخوانی و داشتن یک مطالعه با کیفیت در مدارس و دانشگاه‌ها برتر دنیا به صورت یک واحد درسی ارائه می‌شود و افراد ملزم به یادگیری آن‌ها می‌باشند. اما در ایران بسیاری از افراد حتی اسم تند خوانی را هم نشنیده‌اند و به دانش آموزان و دانشجویان فقط گفته می‌شود که مطالعه کنید اما کسی از نحوه مطالعه کردن به افراد آموزش نمی‌دهد.

تکنیک‌های افزایش کیفیت مطالعه برای کنکور

بسیاری از افراد کنکوری مخاطب این مقاله می باشد و در دغدغه این را دارند که بتوانند کیفیت مطالعه خودشان را افزایش دهند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید باید به شما بگویم که شما می بایست مرحله به مرحله، قدم به قدم کیفیت مطالعه خودتان را افزایش دهید. هیچ چیز جادویی وجود ندارد.

باید مهارت های مطالعه را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرید و آن ها را در مطالعات خودتان پیاده سازی کنید. وقتی شما بتوانید اندکی تمرکز خود را افزایش دهید، سرعت مطالعه خودتان را بهبود ببخشید، و مهارت های خلاصه نویسی و به خاطر سپاری را یاد بگیرید کیفیت مطالعه تان افزایش پیدا خواهد کرد.

در در دوره تندخوانی ساناموز تمامی این موارد آموزش داده شده است. با ثبت نام در این دوره که مناسب افراد کنکوری و غیر کنکوری‌ می‌باشد. دیگر مثل قبل نخواهید بود و رشد بسیار زیادی در در زمینه مهارت‌های مطالعه خواهید داشت.

ویژگی‌های مطالعه با کیفیت (مطالعه حرفه‌ای)

  1. در هنگام مطالعه تمرکز بالایی دارید.
  2. برای مطالعه خود برنامه ریزی دارید.
  3. سرعت مطالعه خوبی دارید و از کیفیت مطالعه خودتان راضی هستید.’

منابع: quora.com

این مقاله در حال به روز رسانی می‌باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نخبگان حافظه و مظالعه

15 دقیقه مشاوره رایگان

مشاوره تندخوانی و تقویت حافظه رایگان شد…!