تقویت یادگیری کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در محتوا به بیان راهکار هایی جهت افزایش یادگیری کودک شما پرداخته ایم. حتماً تا انتهی این محتوا را بخوانید.

تقویت یادگیری کودکان با 10 راهکار ساده و باورنکردنی (100% عملی)

در مقاله تقویت یادگیری کودکان شما با راهکار‌هایی آشنا می‌شوید که می‌توانید با استفاده از آن‌ها قدرت یادگیری را در کودک خود افزایش دهید. قطعاً قدرت یادگیری فرزندان برای پدر و مادر بسیار مهم است. و والدین دوست دارند که بچه‌های آن‌ها از هوش و حافظه قوی برخوردار باشند تا بتوانند در زندگی موفق‌تر عمل کنند.

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید چون به بیان ۱۰ راهکار جادویی اما ساده پرداختیم تا بتوانید قدرت یادگیری کودک خود را تقویت کنید.

۱. تقویت یادگیری کودکان با آواز خواندن

از لحاظ فیزیکی آواز خواندن و ترانه خواندن  به مغز بچه‌ها انرژی می‌دهد و اکسیژن بیشتری به مغز کودک می‌رسد. آواز خواندن، خلاقیت آن‌ها را افزایش می‌دهد. وقتی کودک سعی می‌کند قافیه‌ها را به صورت صحیح بیان کند باعث می‌شود که مغز او تقویت شود و قدرت یادگیری هم به دنبال آن افزایش یابد.

۲. اطمینان از ایمنی عاطفی

همانطور که کودک در هنگام گرسنگی، سرماخوردگی و مریضی نمی‌تواند مطالب جدید را یاد بگیرد؛ هنگامی که در کودک حس امنیت و آرامش وجود نداشته باشد هم قطعاً نمی‌تواند به صورت صحیح مطالب را یاد بگیرد. تهدید و تنبیه یادگیری را متوقف خواهد کرد و برعکس؛ محیطی از اعتماد که در آن کودک احساس می‌کند مورد مراقبت و پرورش است، بسیار به یادگیری کودک کمک می‌کند و مغز او را برای جذب اطلاعات جدید آماده می‌کند.

۳. استراتژی‌های لذت بخش را به کار گیرید

برای کودکان خردسال یادگیری چیز‌های جدید و با خاطر سپردن آن‌ها می‌تواند احساس جدید و آزار دهنده داشته باشد اما اگر کمی خلاقیت داشته باشید می‌توانید یادگیری را برای کودک خود لذت بخش کنید. طوری که فرزندتان خودش مشتاق یادگیری مطالب جدید باشد. می‌توانید یادگیری را با بازی کردن و یا با نقل از داستان‌هایی به روشی که کودکتان دوست دارد همراه کنید تا در ذهن فرزندتان یادگیری به صورت یک کار لذت بخش ثبت شود.

۴. مطالب را ساده کنید.

هر چه سعی کنید مطالب را ساده‌تر و قابل فهم‌تر کنید برای کودکان لذت بخش‌تر است. برای تقویت یادگیری کودکان خود سعی کنید مطالب را به زبان کودک برای او توضیح دهید و در انتها می‌توانید از او سؤال کنید که از حرف‌هایی که بهت گفتم چه چیز‌هایی را متوجه شدی؟ اگر فرزندتان با علاقه مطالب را توضیح داد یعنی کارتان خوب بوده است. به کارتان ادامه دهید…!

۵. زیاده گویی نکنید.

کودکان ذاتاً بازیگوش هستند نباید انتظار داشته باشید فرزندتان یک ساعت تمام بنشیند و به حرف‌های شما گوش دهد. سعی کنید خیلی سریع و به طور خلاصه حرفتان را بزنید. سعی کنید بیشتر از مثال‌ها و نمونه‌های کودکانه استفاده کنید و به صورت کلی‌گرایانه صحبت نکنید.

۶. به تمرکز و بازدهی کودکتان توجه کنید.

طبق تحقیقات انجام شده بازه تمرکز کودک حدود یک دقیقه به ازای هر سال از سن کودک است. بنابراین یک کودک سه ساله تمرکز حدود ۳ دقیقه برای یادگیری دارد. این عدد به صورت میانگین برای بزرگسالان حدود ۲۰ دقیقه است. یعنی وقتی شما یادگیری مطلبی را شروع کردید اوج عملکرد و تمرکز شما می‌تواند تا ۲۰ دقیقه اول حفظ شود و بعد از آن تمرکزتان افت می‌کند.

پس بهتر است که استراحتی هرچند خیلی کوتاه کنید. حتی اگر شده فقط دستانتان را بکشید و کششی بدنتان بدهید و یا یک لیوان آب سرد میل کنید. با این کار تمرکز خودتان را بازیابی می‌کنید و به ادامه مطالعه خودتان بپردازید.

بنابراین وقتی این عدد برای کودکان خیلی کم است یعنی شما برای یک کودک چهار ساله چهار دقیقه وقت دارید حرفتان را بزنید و مطلبی را به او بیاموزید. بعد از آن کودکتان قدرت یادگیری اولیه را ندارد. پس برای کودکان خردسال یادگیری را به قطعات کوتاه تقسیم کنید. پیشنهاد میکنم مقاله تمرکز چیست را بخوانید.

۷. فرصت پردازش اطلاعات را به کودک بدهید.

برای بچه‌های کوچک خیلی مهم است که ابتدا توجه خود را متمرکز کنند سپس مطالب را یاد بگیرند و بعد از آن در مورد آموخته‌ها تفکر کنند. برای اینکه توجه کودک را به خودتان جلب کنید می‌توانید سؤالی را از او بپرسید. سؤال پرسیدن کمک می‌کند که مطمئن شوید که کودک به شما توجه می‌کند و به صورت کامل در لحظه حال حضور دارد.

بسیار مهم است که کودکان را به فکر کردن درباره چیز‌هایی که تازه یاد گرفته‌اند دعوت کنیم همانطور که گفتیم مغز برای پردازش هر چیز جدید به زمان نیاز دارد. همچنین به کودک اجازه دهید در مورد چیز‌هایی که به او یاد داده‌اید صحبت کند زیرا کلام گفتاری به او کمک می‌کند آموخته‌های خود را تقویت کند.

8. تقویت یادگیری کودکان با خنداندن او

مغز شاد مطالب را بسیار بهتر و پردازش می‌کند. شوخ‌طبعی استرس را کاهش می‌دهد؛ ایمنی عاطفی را افزایش می‌دهد؛ تولید اندروفین (مواد شیمیایی که احساس سرخوشی ایجاد می‌کند) در مغز افزایش می‌یابد. تحقیقات علمی نشان می‌دهد که باید خنده را به عنوان بخشی از یادگیری بدانیم. بنابراین سعی کنید هنگام آموختن مطلبی به کودک، هر از گاهی او را بخندانید.

این مقاله به روزرسانی می شود.

منبع: www.learningliftoff.com

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نخبگان حافظه و مظالعه

15 دقیقه مشاوره رایگان

مشاوره تندخوانی و تقویت حافظه رایگان شد…!